fbpx
Kvarterer
RÅGELEJE: EN PERLE PÅ NORDKYSTEN

En perle på Nordkysten. Rågeleje har både natur, strand, hav, mark og ikke mindst frisk luft. En by med et virvar af forskellige arkitektoniske bygningsværker, der alle giver én lyst til at høre historien bag. Husene inspirerer på ny og på hver sin måde fortryller hvert et hjem med sin egen ægthed og skønhed. Her eksisterer hjem, sommerhuse såvel som helhårshuse der går i arv, hvor generationer efter generationer overtager disse vidunderligere ejendomme og lader det levede liv forblive og tilfører samtidig ny historie og energi. På den måde har mange fra den yngre generation nydt deres tid i sommerferier, vinterferier, i helligdage eller blot i weekenderne her i Rågeleje – i et enestående landskab og blandt idylliske hjem. De vender helt naturligt, som om der ikke var andre muligheder, tilbage hertil. Mange ønsker at give det samme til deres børn, som de selv oplevede.

 

Rågeleje er en skøn badeby

Fra sandklipper til det friske hav. Sandbakker og strand. Sand og sten. En skøn badeby, med fine karakteristiske badehuse langs kysten. De lyngklædte bakker ved Heatherhill er udover smuk natur, en fantastisk begivenhed. Heatherhill er en historisk oplevelse, der byder på smuk natur skabt under den sidste istid. Et terræn man sjældent ser andre steder, hvor fremtrædende bakker og dale gør området til en billedeskøn naturattraktion.

 

Fra fiskerby til fristed for sommerhusejere

Rågeleje startede som en fiskerby med sildefiskeri som hovedbeskæftigelse, men var til at begynde med i den yngre middelalder blot tiltænkt sæsonbeboelse. Det blev senere hen til en regulær fiskerby med helårsfiskeri, hvor de lokale fiskere slog sig ned og tilbragte deres hverdag med permanent tilhold i byen. Det blev i 1500-tallet en af Nordkystens mest beskæftigede fiskerbyer. I dag er byen flittigt brugt som et fristed for sommerhusejere, besøgende såvel som lokale. Det er på mange måder et fantastisk område – et fantastisk område at nyde sine feriedage, fridage og alle andre dage der fortjener stilhed og nydelse.