fbpx
Kvarterer
MONTPEZAT-DE-QUERCY

Tekst: Adam Schnack

 

At være til stede i en by, der mest af alt minder om en tidslomme der inspirerer med sine fortalte såvel som ufortalte eventyr om biskopper og Kardinalens familie Des Prés, er en uforglemmelig oplevelse. Byens ikoniske klokke, fra kirken der blev bygget i 1320 og finansieret af kardinal Pierre Des Prés, vækker minder om en storhedstid. Der mærkes en yderst beroligende og afslappende atmosfære i området, hvor det tydeligt fornemmes hvordan livet leves, lige såvel som man kan fornemme hvordan livet blev levet. Det er som at befinde sig i en middelalderbog.

 

Den charmerende landsby, ligger godt 90 km nord for Toulouse. Her står smukke hvidstens huse side om side, bygget med materialer fra byens flere hundrede år gamle mur. Et gammelt kloster istandsat i 1631 fungerer i dag som landsbyens skole og rådhuset står placeret som centrum for både by og festlige arrangementer med sine elegante buegange og er i dag samlingspunkt for de årlige gilder og søndagens madmarked. De lokale landmænd, hvor særligt det økologiske landbrug blomstrer i området, bidrager med friske delikatesser til markedet. Området er blandt andet kendt for sin udsøgte gastronomi og den lokale vin Quercy rouge baseret på Malbec druer taler til hjertet – en stemning der emmer af livskvalitet og samvær. De regionale specialiteter som Foie Gras, trøfler, gedeost and og lam kan nydes i de lokale restauranter, hvor ”Table du Cardinal” serverer eksemplarisk kogekunst. Cahors, der ligger blot 30 minutter fra Montpezat-de-Quercy, byder på skønne gastronomiske oplevelser på gourmetrestauranterne som “Au fil des Douceurs” og “Le O à la bouche”.

 

Et beundringsværdigt sammenhold og en fredelig stemning gennemleves blandt de lokale, hvor vandreklubben giver mulighed for selskab og motion. Hiking ruter på alt fra 3-12 kilometer, er oplagt i det omkringliggende landskab. Det samme gør sig gældende for cykling og løberuter i det kurvede terræn. Det smukke St. Antonin Noble Val er stedet for kanoture i blændende omgivelser ved l’Aveyron floden med sine beroligende vandfald, der bidrager til adventure-delen ved canoeing, hvis man ønsker en mere actionfyldt kanotur. Området er som skabt til ridning, hvorfor der er adskillige gårde til formålet nær Montpezat-de-Quercy.

 

Fra landsbyen udspilles et yderst fortryllende sceneri, der minder om stedets placering i et smukt landbrugsområde med de karakteristiske vinmarker i regionen Midi Pyrénées. Man forstår godt, hvorfor regentparret har bosat sig i området. De omkringliggende økologiske gårde nær Montpezat-de-Quercy er oplagte til et visit, ligesom vinsmagning i vinområderne Cahors, Gaillac og Bourdeaux kun ligger indenfor 1-2 timers kørsel fra landsbyen.

 

Der er tale om et enestående sted. En fortryllende middelalderby, hvor sammenhold natur og gastronomi har skabt en harmonisk balance og et beundringsværdigt miljø. En dybt imponerende og overvældende landsby.

Montpezat-de-Quercy er yderst elskværdigt.