fbpx
Arkitektur
LIVET PÅ VANDET

Foråret titter frem og drømmen om en husbåd får lov at blomstrer i denne tid. En af de skønneste ting i livet er at drømme – at lade tankerne få lov til at optage plads i en anden verden – en verden, der måske er mulig, måske er den ikke. Men i drømmen er tanken mulig, og tanken får liv – den bliver udfoldet, og den kan inspirere os i Livet. Ting, der ikke andre steder er mulige, bliver mulige her. Det er vigtigt at give plads til drømmene – og nogle gange er det mere livsbekræftende end noget andet, at trække sine drømme ind i livet og gøre dem virkelige. Hvor mange har ikke haft drømmen om det skønne liv på en husbåd? Éns helt egen villa på vandet. Udsigten. Lyset. Lydene fra vinden i masterne. Miljøet langs kajen. Nærheden til vandet, natur og kultur på samme tid.

En husbåd er på mange måder et enestående hjem, der ikke kan sidestilles med meget andet. Det kan med rette karakteriseres som det rene liebhaveri. For at kunne bo på en husbåd, skal den være registreret i Skibsregistret, som kan sammenlignes med Matrikelstyrelsen. Essentielt for at eje en husbåd, er naturligvis at have erhvervet/lejet en kajplads. Der ses en stigende interesse for husbåde, hvorfor der kan være ventelister for at få en kajplads. Dette kan undgås ved at købe en husbåd hos en ejendomsmægler, hvor der allerede er en tilknyttet kajplads til husbåden. De løbende udgifter såsom vand og varme, kan på sin vis sammenlignes med en almindelig ejerbolig. Den klare økonomiske fordel er, at man ikke skal betale ejendomsskat og ejendomsværdiskat. I stedet betaler man en årlig afgift, hvilket gælder for alle skibe registreret i Skibsregistret. Derudover kommer en udgift til leje af havneplads. 

Villa på vandet. Flydende indretning. Flydende bolig. Eksklusive boliger. Liebhaver. Husbåde er en enestående og vidunderlig form for bolig, hvor drømme får mulighed for at blive til virkelighed.