fbpx

Piniehøj 6, 2960 Rungsted Kyst

11.900.000 DKK

OM BOLIGEN

Historisk arkitekturperle i hjertet af Rungsted Kyst – familievilla på 145 m2 i første parket til tidligere æbleplantage, som er omlagt til den skønneste parkhave, i hjørnet af stille villavej, tæt på Øresund, med adgangsret til grundejerforeningens private badebro og i nærhed af naturskønne skovområder, golfklubben og Rungsted Havn. Et perfektioneret familiehus, formgivet af nogle af vores arkitekturhistories største mestre, arkitekterne Jørgen Bo og Vilhelm Wohlert. Modernistisk perfektionisme. Minimalistisk elegance og ypperlig boligkomfort. Moderne tids arkitektonisk forfinelse har vel med rimelighed ikke skabt mange skønnere rumligheder, gennemlysninger og bedre balance mellem inde- og uderum, end hvad der repræsenteres i denne perle af en villa. Nuancer af deltaljer skaber rum, raffinement og funktion.

Ejendommen er ét af syv énfamilieshuse, som blev opført i perioden 1961-62 – skåret efter et arkitektonisk manifest, der skulle sikre forskellighed i en synkroniseret æstetik. Målet var at skabe en smuk helhed i en parkbebyggelse, hvor hver enkel boligs privathed sikres ved velplaceret høje mure, beplantninger og vinklingerne af de enkelte huses vinduesflader. Mod vest vender bebyggelsen ud til et stort fællesareal med enorme rododendron, tennisbane og skønne haverum, som ligger i taktfast rytme efter solens bevægelse.

Indretning: Entré til elegant proportioneret fordelingsgang, som åbner hele huset op. Til den ene side med adgang til husets originale køkken med mindre spiseplads, stort alrum med elegant pejs, der forener spisestue med opholdstue, hvorfra der er udgang til privat vestvendt terrasseområde. Til den anden side funktionelt indrettet badeværelse med brus, tre mindre, men særdeles veldisponeret soveværelser med indbyggede skabe, skrivepult og udsyn til haven mod vest - og forældreafdeling for enden af gangen med soveværelse, eget badeværelse med brus og skabsområde, hvorfra der er udgang til sydvendt terrasseområde, der ligger i ét med den omkringliggende have. Dertil særdeles anvendelig underetage, med egen indgang, stort disponibelt alrum, viktualiekælder, bryggers/vaskekælder og god plads til opbevaring.

Dette er en sand lækkerbisken for det sanselige menneske, for æstetikkeren og for alle der drømmer om at erhverve sig ét af nutidens finest bevarede skatkamre fra dansk arkitekturs guldalder. En ejendom der med rimelighed burde fredes for sine enestående historiske kvaliteter. En ejendom der består som forgangsbillede for enorme dele af moderne tids funktionalistisk arkitektur. Et spejlbillede af en brydningstid og en påmindelse om, at fortidens mestres mesterværker stadig lyser om kap med de største stjerner på himmelen. Og så er det tilmed en fantastisk bolig til det pladskrævende par eller store familie, som ønsker at bo midt i et af Nordkystens skønneste kvarterer.

KONTAKTPERSON

ADAM SCHNACK

EJENDOMSMÆGLER MDE & CAND.MERC. (PHIL.)


+45 26234223

ADAM@ADAMSCHNACK.DK

OPLYSNINGER OM BOLIGEN
KONTANT 11.900.000 DKK
EJERUDGIFT /MD 8.972 DKK
BOLIGAREAL 145 m2
VÆRELSER 5
ENERGIMÆRKE F
EJENDOMSTYPE VILLA
BYGGEÅR/OMBYGGET 1961
HENT SALGSMATERIALE