fbpx
Arkitektur & Kvarterer
FREDERIKSBERG OG KØBENHAVN GEMMER PÅ MANGE ENESTÅENDE BAGHUSE

København og Frederiksberg gemmer på mange enestående og smukke baghuse.

Forklædt i ejerlejligheder finder man små baghuse rundt om i København og Frederiksbergs baggårde, der alle fortæller en helt særlig historie og bidrager med sin egen sjæl og karisma. De er med til at gøre København og Frederiksberg til det særlige sted det er og fortjener at være.

En spadseretur ned ad Frederiksberg Allé efterlader ingen tvivl om, at der her hersker en stemning af noget særligt. De smukke træer langs alléen, de brede fortove og stadig flere steder med hyggelige udendørsserveringer virker intuitivt dragende. Går man ad en af sidevejene, helt præcist Carit Etlars Vej, ligger en lille oase i en baggård. Her finder man en drøm. En af de skønneste boligdrømme. Gemt lidt væk i en lys og dejlig gård og stadigvæk så tæt på det eftertragtede Frederiksberg. Kvarteret står naturligt som et af de mest eftertragtede områder på Frederiksberg – og det er ikke uden grund. En af de mange skønne ting ved et baghus, er muligheden for at trække sig tilbage i en smuk baggård og samtidig have muligheden for at være lige dér – lige dér hvor alting sker og hvor livet leves.

Det er ikke kun på Frederiksberg man finder de skønne baghuse.

København er beriget med charmerende gemte perler i baggårde rundt om i byen. Særligt i Frederiksstaden kan man finde smukke baggårde med endnu smukkere baghuse. Netop dette område sprudler af kultur og arkitekturhistorie, hvilket den har gjort siden den ikoniske bydels etablering i midten af 1700-tallet. Historien fortæller om en stræben efter at opføre det ypperste arkitektur – og en helt igennem mesterlig udførelse af nogle bygningsværker, der ikke har deres mage nogen andre steder i Danmark. For mig er Frederiksstaden noget ganske særligt – og det er ikke uden grund, at jeg deler denne opfattelse med tusindvis af andre mennesker. Der hersker en stemning af ædelhed og ægthed. De historiske referencer synes uendelige. Arkitekturen er forfinet til sit yderste, og i det hele taget synes alt her at tale et raffineret internationalt sprog. Et klassicistisk eldorado med dyrkelse af fine arkitekturhistoriske tendenser fra vores europæiske broderlande, hvor specielt de tyske og franske arkitekter synes at stå som forbilleder. Hvilket bedre sted at bo i et baghus. Omgivet af kultur, arkitektur og med udsigt til Marmorkirkens ædle og arkitektoniske udtryk. Klods op af Marmorkirken og alligevel trukket tilbage til sig selv, finder man hér et enestående byhus.