fbpx

Wiedeweltsgade 38, 2100 København Ø

SOLGT

OM BOLIGEN

Kartoffelrækkehus på 135 m2 (BBR) med familievenlig planløsning, orienteret mod lyset og stille beliggende midt i kvarteret. Huset er nænsom renoveret med smagfuld forståelse for ejendommens oprindelige arkitektoniske formsprog, og fremstår i dag nymalet og indflytningsklar. En stille oase midt i byen, omgivet af Kartoffelrækkernes charmerende stemning, som uden lige forener fællesskab med privathed og skaber en fin symbiose mellem inde- og uderum. Indretning: Entré til gennemgående alrum med funktionelt indrettet køkken i åben forbindelse med opholdsstue. Fra køkkenet er der udgang til hyggeligt gårdrum med træbelægning og et fint lille skur. 1. salen er indrettet med toilet og to værelser – det ene med brændeovn og fritstående badekar. Oplagt at benytte denne etage som forældreafdeling med walk-in og bad. 2. salen er indrettet med to hyggelige soveværelser – det ene med indbygget skrivebord og begge med den fineste udsigt ud over kvarteret. Underetagen er smagfuldt renoveret med to værelser og lækkert badeværelse.

Kartoffelrækkerne, eller Farimagsgade-kvarteret som det også kaldes, består af 480 huse tegnet af arkitekt Frederiks Christian Bøttger og opført i 1873-1889. Oprindeligt bygget som arbejderboliger, hvor hver bolig husede tre familier. I dag bor der én familie i de fleste af husene, og i takt med at de nye generationer flytter ind er der ikke meget arbejderklasse over kvarteret længere. Stedet er eksklusivt og uprætentiøst på samme tid. Vel nok den fineste form for liebhaveri man kan forestille sig, lige der hvor arkitektonisk finesse og levested forenes.

Det store grundstykke, hvor Kartoffelrækkerne blev bygget i lige rækker, blev oprindeligt erhvervet af familien Reeh, som fra 1760 etablerede et gartneri på stedet. De forsynede Københavns voksende publikation med grøntsager og deres primære produktion var kartofler. Siden blev grunden solgt fra til Arbejdernes Byggeforening, som opførte de ikoniske kartoffelrækkehuse.

OPLYSNINGER OM BOLIGEN
KONTANT SOLGT
EJERUDGIFT /MD SOLGT
BOLIGAREAL 135 m2
VÆRELSER 4
ENERGIMÆRKE C
EJENDOMSTYPE TOWNHOUSE
BYGGEÅR/OMBYGGET 1880 / 1930