fbpx

Udsigtsbakken 24, 3460 Birkerød

SOLGT

OM BOLIGEN

Inspirerende arkitektur og håndværkskunst tæt på Vaserne ved Furesøen i Birkerød. Enestående villa på 170 m2 (BBR) med fineste referencer til vores arkitektoniske guldalder.
~
Det kan ikke undre, at arkitekterne Ib og Jørgen Rasmussen, der står bag huset, har vundet flere af Danmarks mest velansete arkitekt- og materialepriser. De tegnede bl.a. det ligeledes elegante Birkerød Rådhus, og en lang række andre samtidstypiske ejendomme, og huset hér ved Vaserne kan med rette kaldes et sublimt eksempel på mid-centruy modern arkitektur. En arkitektonisk stil karakteriseret ved store vinduespartier, rene linjer, kun lidt ornamentik, indretning baseret på funktionalitet og åbne plan, der har til hensigt at få indendørs og udendørs opholdsrum til at komplementere hinanden.
~
Og historien går dybere: faktisk var det arkitekternes favorit snedker, den anerkendte gelænder- og møbelsnedker Arne Østergaard, der købte grunden og bad de velrenommerede arkitekter tegne et hus til netop denne grund.
~
Østergaard var kendt som ekstrem omhyggelig - et fokus der blandt andet understreges ved at alt træ har ligget til tørre i et helt år i hans fyrrum, inden han byggede huset med det. Denne kompromisløshed efter kvalitet, også i materialerne, ses i dag ved at huset, der kun har været beboet af én familie, står bemærkelsesværdigt velholdt. Huset blev i 1972 købt for 850.000 kr., hvilket var blot 10% mindre, end hvad et hus direkte ned til Furesøen kostede dengang.
~
Husets layout gør det ideelt til mange spisende gæster, der tager kaffen, sjussen og dansen i den tilstødende dagligstue. Forældre soveværelset, med tilhørende toilet/bad, er praktisk anbragt i den ene af H-husets to længer. Der er tre børneværelser i den anden længe, hvoraf et vil kunne inddrages til køkken-alrum. Udestuen benyttes i praksis 8-9 måneder om året og kunne ligeledes overdækkes og inddrages i køkken-alrum. Spisekøkkenet, skillevægge samt alle de mange indbyggede skabe, er skabt af den smukke Oregon Pine træsort, der medvirker til at bringe dette hus ind i luksussegmentet. Praktisk er huset indrettet med døre udefra til alle rum, og de mange vinduer fra gulv til loft sikrer et godt lys. Der er 90 m2 kælder under huset, hvoraf et rum kan anvendes som teenageværelse / kontor. Haven er sydvendt, perfekt for middags- og aftensol, og er hævet over nabogrundene, hvilket giver et luftigt kig til naturen og markerne med får og køer. Tæt på findes roklub og rideskole, ligesom der er rige indkøbsmuligheder samt institutioner og skole få hundrede meter væk. Søger man en vidunderlig familievilla og har man blik for smukke arkitektoniske linjer, materialer og håndværkskunst af højeste karat, er her huset, man aldrig vil få nok af.

OPLYSNINGER OM BOLIGEN
KONTANT SOLGT
EJERUDGIFT /MD SOLGT
BOLIGAREAL 170 m2
VÆRELSER 6
ENERGIMÆRKE D
EJENDOMSTYPE VILLA, 1 FAM.
BYGGEÅR/OMBYGGET 1971 /