fbpx

Strandvejen 20, 3220 Tisvildeleje

18.000.000 DKK

OM BOLIGEN

Dette er en sjælden mulighed for at opføre drømmen om et fritidshus i Tisvildeleje og samtidig erhverve et arkitektonisk ikon med havudsigt til Kattegat - et mulighedernes landskab for at kombinere Arne Jacobsens streg med et nyopført fritidshus på op til 300 m² (ikke udnyttet byggeret). Grundens størrelse på 2.712 m², beliggende som sidste matrikel på Slugtvej mod Strandvejen, tillader videreudvikling af ejendommen med yderligere kvadratmeter, der enten kan fungere som stedets primære fritidsbolig eller som et anneks til den eksisterende bygning.

Det eksisterende fritidshus, tegnet og perfektioneret af Arne Jacobsen, er en trækasse mellem to gule murstensvægge: "Så enkelt er det." Huset blev opført i 1956 til familien Kokfelt. I sit nuværende nytænkende arkitektoniske formsprog, påvirket af Marcel Breuer - selvom dette hus' helt nøgne stringens synes at være endnu enklere end den ungarsk/tyske modernistiske mesterarkitekts og møbeldesigners normalt tillader. Linjerne trækker tydelige, markante og fundamentale rødder ned gennem Bauhaus-skolens signifikante eftermæle, som stadig er styrende for en betydelig del af vores moderne arkitektur. Ja, man kunne med rimelighed sige, at det er hele vores moderne forståelse af bygningskonstruktion.

Huset har allerede sin egen plads i vores arkitekturhistoriske samling, og fremtiden kan glæde sig over, at bygningen er fredet til ære for dens bevarelse. Selvfølgelig! Alt er nænsomt restaureret af den nuværende ejer, som med kyndig arkitektbistand har plejet husets fine detaljer uden at gå på kompromis med stedets autenticitet. Faktisk menes det så bogstaveligt, at det originale køkken er blevet opdateret med specialfremstillet laminat, og Arne Jacobsens originale sengerammer eksisterer stadig i soveværelserne, ligesom gulvet, panelerne, stikkontakterne og andet interiør.

Alt er bevaret som en tidskapsel fra den mest stolte tid i vores arkitektoniske guldalder - og det er virkelig en gave til de nye ejere, som skal føre ikonet ind i fremtiden. Udvendigt er trææsken beklædt med mørkebrune imprægnerede fyrretræsbrædder, mens de indvendige brædder er ubehandlede. Det øvrige træværk i huset er malet i Arnes typiske farvepalette, som strækker sig fra mellemblå, grøn, gul og orange. Æsken inklusive balkon udgør 82 m², hvoraf de 65 m² udgør boligdelen (BBR).

Den er indrettet med en entré, der fører til et stort alrum med køkken, spiseplads og opholdsstue med brændeovn og vindue vendt mod havudsigten. På den anden side er der en skabsgang, hvorfra man kan få adgang til tre soveværelser og et badeværelse med brus. Fra alrummet og master bedroom er der udgang til den lange sydvestvendte balkon, der strækker sig langs hele husets længde. Herfra er der på den ene side udsigt til den 2.712 m² solbeskinnede have, og på den anden side Helenekildeslugten, der fører til en af Tisvildelejes skønneste badestrande med Kattegat lige her og strækker sig så langt øjet rækker. Der er desuden 60 m² underetage med plads til både bilen og båden.

KONTAKTPERSON

ADAM SCHNACK

ANSVARLIG INDEHAVER, EJENDOMSMÆGLER MDE & CAND.MERC. (PHIL.)


+45 2623 4223

ADAM@ADAMSCHNACK.DK

OPLYSNINGER OM BOLIGEN
KONTANT 18.000.000 DKK
EJERUDGIFT /MD 3.599 DKK
BOLIGAREAL 65 m2
VÆRELSER 4
ENERGIMÆRKE
EJENDOMSTYPE FRITIDSHUS
BYGGEÅR/OMBYGGET 1953 /
HENT SALGSMATERIALE