fbpx

Strandvejen 20, 3220 Tisvildeleje

18.000.000 DKK

OM BOLIGEN

Et ikon med havudsigt til Kattegat.
Tegnet og perfektioneret af Arne Jacobsen, er dette en trækasse mellem to gule murstensvægge: "Så enkelt er det". Huset blev opført i 1956 til familien Kokfelt. I sit nuværende, nytænkende arkitektoniske formsprog, påvirket af Marcel Breuer - selvom dette hus' helt nøgne stringens synes at være endnu enklere end den ungarsk/tyske modernistiske mesterarkitekt og møbeldesigner normalt tillader.
Linjerne trækker tydelige, markante og fundamentale rødder ned igennem Bauhaus-skolens signifikante eftermæle, som stadig er styrende for en betydelig del af vores moderne arkitektur. Ja, man kunne med rimelighed sige, at det er hele vores moderne forståelse af bygningskonstruktion. Huset har allerede sin egen plads i vores arkitekturhistoriske samling, og fremtiden kan glæde sig over, at bygningen er fredet til ære for dens bevarelse. Selvfølgelig!

Alt er nænsomt restaureret af den nuværende ejer, som med kyndig arkitektbistand har plejet husets fine detaljer uden at gå på kompromis med stedets autenticitet. Faktisk menes det så bogstaveligt, at det originale køkken er blevet opdateret med specialfremstillet laminat, og Arne Jacobsens originale sengerammer eksisterer stadig i soveværelserne, ligesom gulvet, panelerne, stikkontakterne og andet interiør. Alt er bevaret som en tidskapsel fra den mest stolte tid i vores arkitektoniske guldalder - og det er virkelig en gave til de nye ejere, som skal føre ikonet ind i fremtiden.

Udvendigt er trææsken beklædt med mørkebrune imprægnerede fyrretræsbrædder, mens de indvendige brædder er ubehandlede. Det øvrige træværk i huset er malet i Arnes typiske farvepalette, som strækker sig fra mellemblå, grøn, gul og orange.

Æsken inkl. balkon udgør 82 m2, hvoraf de 65 m2 udgør boligdelen (BBR), er indrettet med en entré, der fører til et stort alrum med køkken, spiseplads og opholdsstue med brændeovn og vindue vendt mod havudsigten. På den anden side er der en skabsgang, hvorfra man kan få adgang til tre soveværelser og et badeværelse med brus. Fra alrummet og masterbedroom er der udgang til den lange sydvestvendte balkon, der strækker sig langs hele husets længde. Herfra er der på den ene side udsigt til den 2.712 m2 solbeskinnede have, og på den anden side Helenekildeslugten, der fører til en af Tisvildelejes skønneste badestrande med Kattegat lige her og strækker sig så langt øjet rækker.

"Og her er der igen grund til at fremhæve en gavl, gavlen mod vejen, for dens overraskende komposition og karakterfulde fremtræden. Den er på én gang elegant og næsten enfoldig: et hus med et vindue i den ene side, oven på en garage." (Thau & Vindum, Jacobsen, Arkitektens Forlag, 1998, s. 362).

Under æsken, ved den dobbelte træport mellem de to murstensvægge, er der indrettet en garage med plads til to biler eller én bil og plads til en jolle med bedding, som beskrevet i de oprindelige tegninger.
Som en del af pakken følger den smukkeste havudsigt med solnedgang over Kattegat fra egen sofa, smutvej til stranden via sti, et terrasseområde anlagt efter husets oprindelige tegninger, et smukt anlagt espalier med æbletræer, en bregnehave og gammel beplantning, der sikrer et privat haverum.

Da ejendommen er fredet, betales der ikke ejendomsskat, og som ejer opnår man et ikke uvæsentligt skattefradrag for bygningsmæssig reparation og vedligeholdelse i forbindelse med fredningen - og yderligere bør det fremhæves, at grundens størrelse giver byggeret til at opføre yderligere kvadratmeter (men pas på).
Men måske vigtigst af alt, vil man her leve i aftrykket af Arne Jacobsens arkitekturhistoriske værk midt på, vel sagtens, en af Danmarks skønneste beliggenheder.

KONTAKTPERSON

ADAM SCHNACK

ANSVARLIG INDEHAVER, EJENDOMSMÆGLER MDE & CAND.MERC. (PHIL.)


+45 2623 4223

ADAM@ADAMSCHNACK.DK

OPLYSNINGER OM BOLIGEN
KONTANT 18.000.000 DKK
EJERUDGIFT /MD 3.599 DKK
BOLIGAREAL 65 m2
VÆRELSER 4
ENERGIMÆRKE
EJENDOMSTYPE FRITIDSHUS
BYGGEÅR/OMBYGGET 1953 /
HENT SALGSMATERIALE