fbpx

Rigmor Stampes Vej 15, 3220 Tisvildeleje

SOLGT

OM BOLIGEN

Bohrs hus - et toetagers stråtagshus, et anneks og et kultiveret ly. Suverænt beliggende fritidshus fyldt med historie og i første række til Tisvilde Hegn. I alt 300 m2 under tag (BBR: 224 m2) fordelt på nationalromantisk stråtækket hovedhus opført i 1894, sideliggende tilbygninger på i alt 76 m2 og modernistisk tegnet gæstehus formgivet af Wohlert Arkitekter i 1957 på 60 m2 (BBR). Ejendommen har tidligere været beboet af professor Niels Bohr og hustru, og siden har stedet været omdrejningspunkt for de efterfølgende generationer af familien. En sjælden perle, der med sit kupperet landskab skabt af tidligere tiders sandflugt, midt mellem skov, skrænt og himmelkig muliggør at udleve en drøm, som så mange familier går med – nemlig at leve sammen, hver for sig. At opbygge et særligt fællesskab i sommerlandet, man kan køre til og fra. Også dét tilbyder dette vidunderlige sted, der med sine attraktive bygninger – hver med sin charme, og hver sin musikalitet og med hver sin historie, skaber de ideelle rammer for den store familie.

Grunden fordeler 6.620 m2 betagende natur med sjældne gamle grantræer, plæner og haverum, der ligger side om side med den vildtvoksende natur fra Hegnet og det charmerende sommerhusområde, der strækker sig fra skovgrænsen til de nærtliggende historiske landejendomme rundt om Tisvildelunde.

Generelt trænger ejendommen til en kærlig hånd og stråtaget på hovedhuset står til at blive udskiftet, MEN man får ubetinget de skønneste rammer for sin kommende sommerbolig. Dette er i sandhed et fortræffeligt arkitektonisk sammenstød mellem den romantiske byggestil med hyggelige stuerum, salonstemning og småsprossede vinduer i kontrast til et helt stramt, taktilt og minimalistisk formsprog, som stilsikkert udtrykkes i det enkle program, der tegner gæstehuset fra 1957. Kontrasten fremhæver stedets særlighed og på en særlig måde tillader det ens sanser til virkelig at være til stede hér.

Hovedhuset er oprindeligt tegnet af Edvard Thomasen og siden indrettet med entré til trapperum, fem stuer/værelser og køkken i stueetagen og fem hyggelige værelser og badeværelse på 1. salen. Overalt er der skønne kig ud til den omkringliggende naturskønne grund, originalt interiør med fine deltaljer i alt fra paneler, gulve, fyldingsdøre og bjælkelofter – og som en fin detalje, så har alle soveværelserne egen håndvask på værelset. Gæstehuset indeholder 4 soveværelser og et mindre værelse, bad og toilet – også hér har alle egen vask på værelset. Udtrykket er formgivet som en rektangulær æske der nænsomt svæver over terrænet med et komplekst system af skodder, døre og vinduer, der kan åbnes op og trækkes fra alt afhængig af brug, vind og vejr. Inspireret af tidens japanske huse, der i sin primitive træk genkalder den centrale betydning af et ly. Med henvisning til den originale arkitektur blev gæstehuset fredet i 2004.


OPLYSNINGER OM BOLIGEN
KONTANT SOLGT
EJERUDGIFT /MD SOLGT
BOLIGAREAL 224 m2
VÆRELSER 13
ENERGIMÆRKE
EJENDOMSTYPE SUMMERHOUSE
BYGGEÅR/OMBYGGET 1894 / 1957