fbpx

Grøndalsvej 54, 2000 Frederiksberg

14.995.000 DKK

OM BOLIGEN

Skøn familievilla på 266 etagemeter (BBR: 171 m2) attraktivt beliggende på stille villavej på Frederiksberg - lige ved Grøndalsparken, tæt på indkøb, tæt på offentlig transport og midt mellem alverdens skoler, daginstitutioner, sportsaktiviteter og alt, hvad den store familie ellers måtte ønske sig i hverdagen.
 
Ejendommen er opført i 1934 og løbende nænsomt renoveret med respekt for husets originalitet. Som fin raffinesse på bygningen er husets originale hamborgfuger smukt bevaret - en detalje, der vidner om grundighed og omhyggelighed dengang huset blev opført. I sælgers ejertid er der anlagt et spektakulært og kuperet havelandskab, der ved brug af elegante greb skaber en virkningsfuld og levende synergi mellem husets- og havens rumligheder. Denne skønne lomme på Frederiksberg udmærker sig ved sin ekstraordinære imødekommenhed over for børnefamilier - og huset er en fuldendt eksponent for dette. Et skønt hjem, der i overalt byder på hyggelige kroge, stuer en suite og stort køkkenalrum - alle steder er der hjørner og kroge, hvor man naturligt har lyst til at opholde sig.
 
Som led i den smagfulde renovering, fik sælger designet smukke vinduer til hele huset (enkelte af de originale vinduer med farvet glas er heldigvis bevaret), der er åbnet op til køkkenalrum, og der er etableret et haveanlæg, der ud over det sædvanlige omfavner potentialet for stedet. Huset med sine omkringliggende terrasseområder er højt beliggende med udsigt over haven med Grønsdalsparken som naboliggende rekreativt område. Husets indretning forener elegant et klassisk arkitektonisk formsprog med moderne boligfaciliteter og har en suveræn rumfordeling til den pladskrævende familie, gæster og fester. På 1. salen er der indrettet tre soveværelser (kan ændres til fire). Godt indrettet underetage på 95 m2 (BBR), der naturligt understøtter villaens fortræffeligheder, som rammen for et dynamisk familieliv.
På ejendommens 665 m2 smukt anlagte grund er der yderligere en garagebygning på 18 m2 (BBR) og adskillige haverum, der indfanger solen i løbet af dagen.

En familievilla af særlig fin karat og et hjem, der elegant indfanger livsglæden i dette generøse villakvarter.

Uddrag fra Adams artikel om Grøndalsvej og Femte Juni Plads kvarteret /

"Kvarteret omkring Femte Juni Plads har lige siden pladsens anlæggelse i 1905-07 været forbundet med en særlig ædel ånd. En stemning af status og borgerlig velstand stråler frem her, hvilket på fin vis også fortælles ved, at pladsen er navngivet i ønsket om at ære og mindes grundlovens vedtagelse den 5. juni 1849. Den markante, nærmest parkagtige græsrabat med de smukke allé-træer på begge sider, forårsblomster i tusindvis og smukke statuer indrammer til fulde de forestillinger, mange har om Frederiksberg. Her er styr på tingene - det gælder, lige så snart man kommer inden for bymuren. Der er ingen slinger i valsen. Uden at det i øvrigt kan ses, er kvarteret i færd med et ret massivt generationsskifte, hvor stadig flere unge børnefamilier flytter til området. Attraktionen er fine værdier, store villahaver og vel nok nogle af Frederiksbergs mest eftertragtede skoler.

I mange år bestod kvarteret som en del af gårdene Grøndal og Lykkesholm - og først i begyndelsen af 1900-tallet tog udstykningen til det nuværende ekstravagante villakvarter for alvor fat. Det var med til at understrege det herskabelige Frederiksberg - og der var naturligvis en række ganske klare forventninger til, hvordan det kommende villabyggeri skulle tage sig ud.

De klassiske dyder blev æret - helt i tråd med den bedre byggestil i tiden før 1. Verdenskrig - en periode, der i arkitekturhistorien vidner om en storhedstid, hvor der var højt til loftet og ambitioner fik næring i takt med, at økonomien tillod fanfarerne at spille.

Kvarterets ejendomme udmærker sig ikke alene ved deres helt igennem skønne beliggenhed, men dokumenterer eksemplarisk, hvordan klassisk borgerlig arkitektur kan forenes med en moderne forestilling om et Levested - forbeholdt de få. Villakvarteret blev udviklet - her i sin ypperste og mest avancerede form. Et byplanmæssigt greb, der siden har skabt skole for et væld af udviklingsområder. Tiden er inde til at ruske lidt op i fordommene, for de seneste år er der sket en radikal forvandling af de mennesker, som søger ind her. I takt med at de ældre fraflytter de enorme villaer, flytter stadig flere børnefamilier ind, som trækkes til området på grund af de åbenlyse kvaliteter, som de gamle villahaver og kvarteret omkring disse tilbyder, men også det store udbud af eftertragtede skoler og sportsaktiviteter er med til at løfte kvarteret ind i en ny generation.

Jeg færdes selv ofte på vejene omkring Femte Juni Plads, og hver gang jeg nærmer mig området, kan jeg ikke lade være med at tænke på dengang, hvor man virkelig kunne finde ud af at bygge villaer. Først blev de prægtige klassiske palævillaer opført, siden kom funkisejendommene med ikoniske eksemplarer på Grøndalsvejs sydside, og lige efter blev der opført forskelligartede dobbelthuse og mindre lejlighedsbygninger i kvarteret, hvor specielt ejendommene på Emanuel Olsens Vej og Grøndalsvejs nordlige side ud mod Grøndalsparken fortjener at blive fremhævet."

KONTAKTPERSON

ADAM SCHNACK

ANSVARLIG INDEHAVER, EJENDOMSMÆGLER MDE & CAND.MERC. (PHIL.)


+45 2623 4223

ADAM@ADAMSCHNACK.DK

OPLYSNINGER OM BOLIGEN
KONTANT 14.995.000 DKK
EJERUDGIFT /MD 10.674 DKK
BOLIGAREAL 171 m2
VÆRELSER 6
ENERGIMÆRKE D
EJENDOMSTYPE VILLA, 1 FAM.
BYGGEÅR/OMBYGGET 1934 /
HENT SALGSMATERIALE