fbpx

Femte Juni Plads 2, 2000 Frederiksberg

SOLGT

OM BOLIGEN

Ikonisk villa på Femte Juni Plads. De fleste der kender kvarteret har bemærket dette særligt fine hus på hjørnet af rundkørslen, på hjørnet af pladsen, på hjørnet af sin egen solbeskinnede grund, beliggende midt i ét af Frederiksbergs absolut bedste kvarterer. Villaen er opført i 1893 og siden gennemgribende renoveret til et hyggeligt hjem med en usædvanlig god rumfordeling og optimeret udnyttelse af samtlige kvadratmeter.

I stueplan er der indrettet nyere funktionelt køkken med spiseplads og udgang til den store villahave, gæstetoilet og to skønne opholdsstuer, hvor den ene i dag er indrettet som spisestue i ét med opholdsstue og yderligere en opholdsstue. 1. salen er indrettet med tre skønne soveværelser og badeværelse, mens underetagen byder på yderligere veldisponerede "værelser", vaskefaciliteter og god opbevaringsplads. Ønskes der flere kvadratmeter? På ejendommen er der en godkendelse på at en tilbygning er en mulighed.

Dette er et vidunderligt hus til det pladskrævende par eller familie, der ønsker at bo i nærhed til alt, hvad hverdagen ønsker sig. I rækken af de fineste villaer på Frederiksberg og i første parket til en legendarisk plads, navngivet til minde om Grundloven, underskrevet af Kong Frederiks VII den 5. juni 1849.


Uddrag fra Adams artikel om Femte Juni Plads kvarteret /

Kvarteret omkring Femte Juni Plads har lige siden pladsens anlæggelse i 1905-07 været forbundet med en særlig ædel ånd. En stemning af status og borgerlig velstand stråler frem her, hvilket på fin vis også fortælles ved, at pladsen er navngivet i ønsket om at ære og mindes grundlovens vedtagelse den 5. juni 1849. Den markante, nærmest parkagtige græsrabat med de smukke allé-træer på begge sider, forårsblomster i tusindvis og smukke statuer indrammer til fulde de forestillinger, mange har om Frederiksberg. Her er styr på tingene - det gælder, lige så snart man kommer inden for bymuren. Der er ingen slinger i valsen. Uden at det i øvrigt kan ses, er kvarteret i færd med et ret massivt generationsskifte, hvor stadig flere unge børnefamilier flytter til området. Attraktionen er fine værdier, store villahaver og vel nok nogle af Frederiksbergs mest eftertragtede skoler.
I mange år bestod kvarteret som en del af gårdene Grøndal og Lykkesholm - og først i begyndelsen af 1900-tallet tog udstykningen til det nuværende ekstravagante villakvarter for alvor fat. Det var med til at understrege det herskabelige Frederiksberg - og der var naturligvis en række ganske klare forventninger til, hvordan det kommende villabyggeri skulle tage sig ud.
De klassiske dyder blev æret - helt i tråd med den bedre byggestil i tiden før 1. Verdenskrig - en periode, der i arkitekturhistorien vidner om en storhedstid, hvor der var højt til loftet og ambitioner fik næring i takt med, at økonomien tillod fanfarerne at spille.
Kvarterets ejendomme udmærker sig ikke alene ved deres helt igennem skønne beliggenhed, men dokumenterer eksemplarisk, hvordan klassisk borgerlig arkitektur kan forenes med en moderne forestilling om et Levested - forbeholdt de få. Villakvarteret blev udviklet - her i sin ypperste og mest avancerede form. Et byplanmæssigt greb, der siden har skabt skole for et væld af udviklingsområder.
Tiden er inde til at ruske lidt op i fordommene, for de seneste år er der sket en radikal forvandling af de mennesker, som søger ind her. I takt med at de ældre fraflytter de enorme villaer, flytter stadig flere børnefamilier ind, som trækkes til området på grund af de åbenlyse kvaliteter, som de gamle villahaver og kvarteret omkring disse tilbyder, men også det store udbud af eftertragtede skoler og sportsaktiviteter er med til at løfte kvarteret ind i en ny generation.
Jeg færdes selv ofte på vejene omkring Femte Juni Plads, og hver gang jeg nærmer mig området, kan jeg ikke lade være med at tænke på dengang, hvor man virkelig kunne finde ud af at bygge villaer. Først blev de prægtige klassiske palævillaer opført, siden kom funkisejendommene med ikoniske eksemplarer på Grøndalsvejs sydside, og lige efter blev der opført forskelligartede dobbelthuse og mindre lejlighedsbygninger i kvarteret, hvor specielt ejendommene på Emanuel Olsens Vej og Grøndalsvejs nordlige side ud mod Grøndalsparken fortjener at blive fremhævet.

OPLYSNINGER OM BOLIGEN
KONTANT SOLGT
EJERUDGIFT /MD SOLGT
BOLIGAREAL 130 m2
VÆRELSER 5
ENERGIMÆRKE C
EJENDOMSTYPE VILLA, 1 FAM.
BYGGEÅR/OMBYGGET 1893 / 1919