fbpx

Eckersbergsgade 15, 2100 København Ø

SOLGT

OM BOLIGEN

Kartoffelrækkehus på 135 m2 (BBR) med en familievenlig planløsning, orienteret mod lyset og stille beliggende midt i kvarteret. Huset er nænsomt renoveret med smagfuld forståelse for ejendommens oprindelige arkitektoniske formsprog og fremstår i dag som en af de rigtig gode boliger i kvarteret. En stille oase midt i byen, omgivet af Kartoffelrækkernes charmerende stemning, som uden lige forener fællesskab med privathed og skaber en fin symbiose mellem inde- og uderum.

Indretning: Entré til stort alrum, der fordeler smagfuldt og funktionelt indrettet køkken og opholdsstue med brændeovn. Fra køkkenet er der udgang til den skønneste gårdhave med eftermiddags- og tidlig aftensol. På stueetagen er der yderligere disponeret et gæstetoilet. 1. salen er indrettet med to skønne værelser/stuer - det ene er indrettet som musikværelse/opholdsstue med udgang til altan og adgang til badeværelse med kar, det andet har vinduer ud mod de charmerende facader på den anden side af rækken. På 2. salen er der indrettet tre soveværelser, sådan som huset oprindeligt er disponeret. Det er oplagt at lade denne rumfordeling bestå og muligt at åbne op til kip, og på den måde få inddraget husets 3. sal/loftareal ved at åbne op til kip og dermed skabe en endnu mere storslået overetage.

Kælderen på 47 m2 (BBR) er fint indrettet med vaskerum, stort opbevaringsrum og yderligere depotfaciliteter. Generelt gælder det for kælderen, at den umiddelbart består med godt indeklima, og der er et enormt potentiale i forhold til mulighederne for at grave ud til en lidt højere loftshøjde og ad den vej skabe nogle ekstra gode kvadratmeter til ejendommen.

Den omkringliggende gårdhave, med udgang fra køkkenalrummet mod vest og fra entréen mod øst, er anlagt med æbletræ, fignetræ, roser og slyngplanter, akkompagneret med fint anlagte blomsterbede, der blomstrer fra tidligt forår til sent efterår. Et udemiljø af en særlig kaliber, der giver en naturlig bevægelse fra inde til ude. Et miljø, der med sine fine referencer hylder kvarterets fortællinger, hvor havens æbletræ fortæller om dengang, der var æbleplantage på stedet.

Kartoffelrækkerne, eller Farimagsgade-kvarteret som det også kaldes, består af 480 huse tegnet af arkitekt Frederiks Christian Bøttger og opført i 1873-1889. Oprindeligt bygget som arbejderboliger, hvor hver bolig husede tre familier. I dag bor der én familie i de fleste af husene, og i takt med at de nye generationer flytter ind, er der ikke meget arbejderklasse over kvarteret længere. Stedet er eksklusivt og uprætentiøst på samme tid. Vel nok den mest ædle form for liebhaveri man kan forestille sig, lige der hvor arkitektonisk finesse og levested forenes.

Det store grundstykke, hvor Kartoffelrækkerne blev bygget i lige rækker, blev oprindeligt erhvervet af familien Reeh, som fra 1760 etablerede et gartneri på stedet. De forsynede Københavns voksende befolkning med grøntsager, og deres primære produktion var kartofler. Senere blev grunden solgt til Arbejdernes Byggeforening, som opførte de ikoniske kartoffelrækkehuse.

OPLYSNINGER OM BOLIGEN
KONTANT SOLGT
EJERUDGIFT /MD SOLGT
BOLIGAREAL 135 m2
VÆRELSER 6
ENERGIMÆRKE C
EJENDOMSTYPE RÆKKEHUS
BYGGEÅR/OMBYGGET 1882 / 1937