fbpx

Bjerregårds Sidevej 5, 2500 Valby

SOLGT

OM BOLIGEN

Ulrik Plesner-villaen. Enestående familievilla på mere end 600 etagemeter (BBR: 307 m2 beboelse, 26 m2 erhverv, 185 m2 underetage, ca. 70 m2 udnyttet tagetage og garagebygning på 42 m2) med bedste beliggenhed på 1.265 m2 grund i Carlsberg Kvarteret. Et arkitekturhistorisk mesterværk fra 1897 tegnet af arkitekt Ulrik Plesner og opført af Theodor Oppermann. Større bliver det vel næppe, og en mere imposant villa skal man lede længe efter. Ganske enkelt forrygende og i en klasse helt for sig selv. Oppermann boede selv i villaen i en årrække, og siden har ejendommens ejere listede en række kendte personligheder, der hver især har gjort sig på den danske erhvervs- og kunstscene. I 1900 lagde huset silhuet til en fulmaane-almanak, hvor det blev illustreret med navnet ”Solfang” – så det navn lader vi stå, som symbol på bygningens forening af romantik og mesterligt formsprog. Ethvert kig igennem huset og i den ene detalje efter den anden kaster ejendommen glans over de smukkeste detaljer. Mesterligt interiør, fyldningsdøre og paneler hele vejen rundt er i sig selv seværdigt – ja, selv pompøse udsnit af den berømte Alexanderfrise stråler i boligens imponerende hall. En kopi skabt på basis af Thorvaldsens frise om Alexander den Stores bedrifter (hele frisen findes i spisesalen på Carlsbergs Akademi).

Carlsberg Kvarteret er beliggende mellem Søndermarken og Ny Carlsberg og er uden tvivl ét af Københavns absolut fineste villakvarterer. I alt seks små veje danner rammen om en stille og børnevenlig oase kombineret med en meget central beliggenhed, hvor den ene mesterarkitekt efter den anden har tegnet ikoniske villaer – størstedelen i slutningen af 1800-tallet.

Indretning: Entré til en imponerende hall med Alexanderfrise, gæstetoilet og trappeløb med repos til 1. sal og det smukkeste trægulv, som forventeligt er originalt fra husets opførelse. Desuden udgang til stort solbeskinnet nyere opført terrasseområde, der i sin udførelse står som kopi af husets originale terrasse (der dog var noget mindre). To herskabelige stuer en suite til mellemgang, der fører til funktionelt og smagfuldt indrettet køkken, som ligger i åben forbindelse med stor spisestue. 1. salen er indrettet med fem gode værelser, hvor to er lagt sammen til forældreafdeling med eget luksuriøst badeværelse og walk-in. 2. salen er indrettet som ét stort åbent alrum med loft til kip og de skønneste lysindfald fra tagvinduerne. I sin helhed en suveræn fordeling af værelserne, som giver plads til både privathed og fællesskab for den store familie. Husets underetage er godt disponeret med værelser, vaskefaciliteter, vinkælder og alverdens muligheder for teenageafdeling, gæsteafdeling, motionsrum mv. Yderligere sideliggende garagebygning på 42 m2 med gode anvendelsesmuligheder. Dette er en villa i særklasse. En bolig, der ud over det sædvanlige giver rammerne for at indrette sig med massere af plads i historiske smukke omgivelser.


OPLYSNINGER OM BOLIGEN
KONTANT SOLGT
EJERUDGIFT /MD SOLGT
BOLIGAREAL 307 m2
VÆRELSER 8
ENERGIMÆRKE E
EJENDOMSTYPE HOUSE
BYGGEÅR/OMBYGGET 1898