fbpx

Bjælkevangen 3, 2800 Kongens Lyngby

SOLGT

OM BOLIGEN

Arkitekturhistorisk mesterværk. Tegnet af arkitekterne Mogens Didriksen og K.E. Sand Kirk og opført i 1952. Opbygget i funktionalistisk stil efter et enkelt tegnet gridsystem med træ, stål og glas som primære byggematerialer. Siden er bygningerne gennemgribende renoveret af de nuværende ejere, opdateret i sin klimaskærm, opdateret i sit interiør, opdateret i alle sine tekniske funktioner og opdateret i sin boligkomfort - uden at gå på kompromis og uden at huset har mistet sin oprindelige sjæl. Måske er dette endda et af de sjældne tilfælde, hvor man med rimelighed kan påstå, at huset er blevet ført til next level af sit eget potentiale.
Renoveringen er foretaget med en sjælden grad af raffineret forståelse for ejendommens oprindelige kvaliteter og 50'ernes arkitektoniske manifest - og samtidig er boligen ført ind i vores moderne tid og vil bestå moderne langt ind i sin fremtid.

"Arkitekterne Mogens Didriksen og Sand Kirk har projekteret og opført et hus i Hjortekær, der helt følger den moderne opfattelse, for det synes med sit store vinduesareal næsten at fornægte tyngdeloven, men giver samtidig beboerne de bedste forudsætninger for at komme i kontakt med de smukke omgivelser." (Kilde: Tidsskriftet Arkitekten, 1950'erne).

De store vindues- og dørpartier kobler inde- og udearealerne i et eksplosivt greb, hvor terrasseområderne rundt om huset lægger sig som en markant defineret overgang til haven. Grunden er 1.182 m², og haven er nænsomt kultiveret i sine adskillige brydninger, der hver især byder på solsteder, læ og skygge i løbet af dagen og samtidig giver plads til pryd og leg. Til familiens frirum i hverdagene og de store fester i weekenden.

Husets indretning cirkler om en indre funktionskerne med badeværelse, teknik og køkken, hvorom boligens resterende rum fordeler sig. Der leges med kontrasten mellem det åbne og lukkede rum - og nærheden til de omkringliggende udearealer definerer forskellen mellem fælles opholdsrum og private soveværelser. I alt tre nordvendte soveværelser - det ene i dag indrettet som walk-in og stort sydvendt alrum, der fordeler opholdsstue og spisestue i ét med eksklusivt udført køkken. Desuden carport fra 1970 på 38 m2 (BBR) indrettet med særskilt disponibelt rum og opbevaringsrum.
 
Denne bolig er opført som et grænsesøgende mesterværk, renoveret til et mesterværk for sin nutid og vil bestå som et tidstypisk mesterværk i sin fremtid.

OPLYSNINGER OM BOLIGEN
KONTANT SOLGT
EJERUDGIFT /MD SOLGT
BOLIGAREAL 118 m2
VÆRELSER 4
ENERGIMÆRKE C
EJENDOMSTYPE VILLA, 1 FAM.
BYGGEÅR/OMBYGGET 1952 / 1957