fbpx

Nyt fra Schnack # 61

KulturKryds

AF Adam Schnack

KulturKryds!

Jeg havde fornøjelsen af at være med til ’KulturKryds’ foreningens lancering i Klubs smukke lokaler på Linnesgade 25 i det indre København, som opstart på deres inspirerende eventyr d. 20/01/2019. En skøn og ærlig præsentation af deres kærlige, omsorgsfulde og ikke mindst meningsfulde vision.

 

KulturKryds har kort fortalt til formål at være en frivillig forening, der vil bygge broer mellem diverse kulturer inden for de danske grænser. Gennem deres festlige arrangementer, vil foreningen stå i spidsen for at skabe glæde blandt børn, unge og voksne, flygtninge som etnisk danske. Et meningsfuldt og ikke mindst relevant initiativ, der fortjener opmærksomhed og støtte.

 

Foreningen består af en femfoldig stiftende bestyrelse med både erfaring og kompetencer fra frivilligt arbejde gennem Red Barnet Ungdom, hvorfra de har skabt et dybere kendskab til livet på asylcentre og oplevet forholdene samt deres hverdag på nærmeste hold.

 

Det har resulteret i deres initiativ om at stifte foreningen ’KulturKryds’, hvor de herigennem kan bidrage med positive indtryk og oplevelser gennem festlige arrangementer.

 

Det første store arrangement afholdes den 08/06/2019, hvor der ventes en kulinarisk oplevelse med gastronomien i højsædet som samlingspunkt for glade og positive minder. Et arrangement med asylansøgere og topprofessionelle kokke, der i fællesskab skaber rammen for foreningens første aktuelle og største aktivitet. Aktiviteter skal fylde børnene med glade minder gennem lege, musik, dans, smil og en følelse af fællesskab uanset om man er født på Rigshospitalet eller i Aleppo. Netop fællesskabet, de gode minder og særligt de gastronomiske oplevelser, er baggrunden for dette arrangements opståen. Foreningens erfaringer med børn, der ikke må deltage i madlavningen på diverse asylcentre, har været grundlaget for dette arrangement og dets fokusområde – en fejring af mangfoldigheden og gastronomiske forskelle.

 

De fem medlemmer skriver selv: ”Vi har set med vores egne øjne, hvor forfærdeligt mennesker kan leve, og hvor lidt det kræver at skabe enorme højdepunkter for dem – derfor eksisterer KulturKryds.”

 

Støt den gode sag – vi kan kun opfordre til at blive medlem. Læs mere herunder via linket, hvor der tilmed er mulighed for oprettelse af medlemskab i en meningsfuld forening:

https://kulturkryds.dk/index.html

Til top