Nyt fra Schnack # 41

Vejby Strand

AF Adam Schnack

Vejby Strand er på mange måder et fantastisk område – et fantastisk område at nyde sine feriedage, fridage og alle andre dage der fortjener stilhed og nydelse. Vejby Strand er et gammelt, fint og skønt sommerhusområde placeret mellem Rågeleje og Tisvilde. Med sine 49 meter over havet, står området som det højeste punkt på Nordsjællands kyst, hvilket har bidraget til det smukke landskab området er omgivet af den dag i dag. Et kuperet landskab med stejle skrænter, der fører til den smalle og meget smukke strand. En imponerende udsigt over havet – en imponerende dejlig strand. Landskabet og udsigten over havet og stranden, giver et magisk og malerisk syn, der vel nok aldrig bliver kedeligt at beundre.

 

Udover at være en smuk strand, er det samtidig en børnevenlig strand. Området byder på utallige af oplevelser og begivenheder for både voksne, familier med børn og alle aldre og generationer. Heriblandt mange skønne naturoplevelser, der er oplagte at opleve som f.eks. Heatherhill, Tibirke Bakker og Tisvilde Hegn.

 

Heatherhill er en historisk oplevelse, der byder på smuk natur skabt under den sidste istid. Et terræn man sjældent ser andre steder, hvor fremtrædende bakker og dale gør området til en skøn naturattraktion.

 

Tibirke Bakker var et populært område for velhavere og kunstnere i starten af det 19. århundrede, hvorfor de købte grunde i området, ganske enkelt fordi de var så betaget af områdets enestående natur og skønhed – dette af gode grunde. Tibirke Bakker står stadigvæk smukt og er i dag omfattet af en fredning, men det er tilladt at benytte områdets stier og veje.

 

Vest for Tibirke Bakker ligger Tisvilde Hegn, som er Danmarks femte største skov og strækker sig langs kysten. I 1700-tallets første del blev skoven, der udgør Tisvilde Hegn, sået og plantet. Omkring 1900-tallet var hele området dækket af skov, hvor der har boet mennesker siden stenalderen. En imponerende historie og et skønt oplevelsesrigt område.

 

Vejby Strand er skønt, hvor mange fantastiske sommerhuse er beliggende. Heriblandt et enestående arkitekt tegnet sommerhus, hvor alt interiør er tegnet til huset. Samtidig er sommerhuset højest beliggende i Vejby Strand, hvorfra man har en betagende udsigt, der ikke fås meget bedre.

 

Du kan se sommerhuset via nedenstående link:

https://adamschnack.dk/bolig/76342/salgaardshoejvej-32b-3210-vejby/

 

Til top