fbpx

Nyt fra Schnack # 60

Månen

AF Adam Schnack

FRA DEN INDRE VERDEN TIL DET YDRE RUM

Siden d. 13.9.2018 og frem til d. 20.1.2019 har en eventyrlig rejse til månen været en realitet på Lousiana med deres anmelderroste udstilling ved navn MÅNEN.

 

Fra maleri til virtual reality, overtro til videnskab, myter til missioner, fantasier til rumkolonier. En rejse til Månen — ud i rummet og ind i os selv.

Her kredser man om Månens fascinationskraft, rolle og betydning for os, hvor der opleves mere end 200 værker og genstande — og præsenteres for, hvordan den runde, hvide skive spejler sig i vores kunst og kulturhistorie. Fra Galileos månekort til Norman Fosters planer om 3D-printede månebaser.

Udstillingen blander kunst, film, musik, litteratur, arkitektur, kulturhistorie, design og naturvidenskab til et levende og mangfoldigt portræt af vores nærmeste nabo i himmelrummet. Månen som grundsymbol og som mål for romantiske og kunstneriske længsler, videnskabelig udforskning, eksistentielle spørgsmål — og politisk ekspansionstrang.

Udstillingen markerer optakten til 50-året for menneskets første skridt på Månen, men peger også på en stærk og fornyet interesse for Månen i både kunsten og som springbræt for et nyt strategisk og økonomisk kapløb i rummet.

Det er meningsfuldt.

Læs mere her:

https://www.louisiana.dk/udstilling/månen

Til top