fbpx

Nyt fra Schnack # 80

Lille Langebro

AF Adam Schnack

København har fået en ny cykelbro. Navnet er Lille Langebro, opkaldt efter Langebro, der forbindes via sammenfletningen af Amager Blvd. på Amager og H. C. Andersens Blvd. Den nye og mindre bro bliver en ny cykel- og gangbro, der ligeledes forbinder København Syd og Christianshavns Voldanlæg med København Centrum, med det formål, at der skal skabes en mere grøn forbindelse med bedre vilkår for cyklister og fodgængere, lige såvel som det er med til at bringe både by og havn tættere sammen.

 

Cykelbroen i København set fra et historisk perspektiv

 

I et historisk perspektiv, placerer cykelbroen i København sig hvor den gamle Langebro lå fra slutningen af 1600-tallet og frem til 1900-tallet. Det er derfor både i et historisk og grønt perspektiv, at broen nu står færdigt som et nyt Københavner projekt, der har stået på listen hos Kommunen siden 2001.

 

Det arkitektoniske projekt er udarbejdet af et internationalt team, hvor britiske ingeniører i samarbejde med arkitekter har skabt en ny spændende broforbindelse i København, der er med til at skabe det vidunderlige sted og den fantastiske by det er for både lokale såvel som besøgende.

 

København er skøn og fortsætter kun i én retning. Fremad.

 

God cykeltur.

Til top