Nyt fra Schnack # 28

Det er blevet billigere at købe sommerhus

AF Adam Schnack

Når sommeren endelig er over os, har de fleste danskere en forhåbning om, at sommeren skal nydes mens den er her. Og gerne ude af hjemmet og vante rammer.

Når den danske sommer spreder sine dejlige solstråler, er det svært at finde noget bedre end at nyde dem i et skønt sommerhus. Det kan både bruges som et tilflugtssted fra hverdagen eller i vore mange helligdage og når ferierne giver tid og plads til fordybelse og nydelse. I sommerhusområder er der ofte en afslappet og dejlig atmosfære, der opnår muligheden for fordybelse, ny energi og et forfriskende pust i hverdagens hektiske liv. Eller blot plads til børn og leg og så i smukke omgivelser lige ved vandet.

 

Interessen for sommerhuse hos danskerne er stigende, hvor flere og flere danskere går med overvejelser om at købe sommerhus. En tredjedel, har ifølge Boligsiden, overvejet at købe sommerhus i Danmark. Helt forståeligt. Sommerhuse er fantastiske, og drømmen om et sommerhus er kun blevet mere realistisk. For lidt over et år siden blev det meget mere attraktivt at købe sommerhus, på grund af ændringer i lånereglerne for realkreditlån. Førhen kunne man belåne op til 60% med et realkreditlån, hvor de ændrede regler nu giver mulighed for at låne op til 75% til sommerhuset.

 

Helt lavpraktisk, betyder de ændrede regler, at det giver flere danskere mulighed for at købe sommerhus, fordi det gør det billigere at låne på baggrund af færre udgifter i forbindelse med et realkreditlån sammenlignet med et banklån.

 

Udbuddet af sommerhuse har over længere tid været stort, hvorfor de nye låneregler nu har sat ekstra skub i salget. Flere danskere køber sommerhus, hvor stigningen af antal handler er steget markant henover 2017. Det skyldes blandt andet, at danskerne har mulighed for at købe et dyrere sommerhus, samtidig med det har åbnet muligheden for at opfylde manges drøm om at erhverve sig sit første sommerhus, fordi økonomien ikke længere er en barriere.

Tal fra boligsiden viser, at der fra maj 2017 og frem til marts 2018, er set en stigning på mere end 18% i salget af sommerhuse.

 

Hos Adam Schnack A/S elsker vi at opfylde drømme. Du kan se om vi kan opfylde din drøm om en feriebolig, sommerhus eller noget helt tredje under ”TIL SALG” via nedenstående link:

 

https://adamschnack.dk/boliger-til-salg/

Til top