fbpx

Mosehøjvej 19, 2920 Charlottenlund

35.000.000 DKK

OM BOLIGEN

Modernistisk mesterværk tegnet af Arne Jacobsen
 
I 1925 besøgte Arne Jacobsen Art Deco-udstillingen i Paris, hvor han blev stærk fascineret af de nye strømninger og tanker repræsenteret af især Le Corbusier og Mies van der Rohe. Således inspireret vendte han hjem til Danmark med modernismen under armen og tog hul på en karriere, der skulle vise sig at blive skelsættende for dansk arkitektur og design. Som årene gik, fik modernismen og funktionalismen sit eget skandinaviske udtryk kendt under navnet funkis. Og villaen på Mosehøjvej i Charlottenlund er netop fra denne senere periode. 
 
Det 366 m2 store hus ligger på en højtbeliggende grund og knejser ud over det eksklusive kvarter mellem Bernstorffparken og galopbanen. Huset stod opført i 1958, i øvrigt samme år som Arne Jacobsen tegnede de berømte stole Svanen og Ægget, og hvor han slog de første streger til det der skulle blive til SAS Royal Hotel. Det var med andre ord en arkitekt på toppen af sin formkurve, og det afspejles i det nærmest spektakulært elegante hus. Lange rene linjer præger udtrykket ude og inde, og bygningen er elegant integreret i grundens to niveauer. Selv dem uden kendskab til vores store arkitekter vil med et enkelt blik kunne se, at dette hus er noget ganske særligt.  
 
I stueplan er der virkelig flotte plankegulve med sorte fuger og store vinduespartier ud mod terrassen, der løber i hele husets længde med udsigt over kvarterets tage. Vinduerne sørger sammen med Arne Jakobsens typiske smukt dimensionerede rum for en oplevelse af lys og rummelighed. Selvom huset har hele 11 værelser samt køkken, bryggers og fire badeværelser, føles huset som en åben og sammenhængende helhed. Her er ganske enkelt rart at være, hvilket jo er helt i funktionalismens ånd. 
 
Køkkenet er rummelig og lyst med låger og skuffer i mørkt træ og en stor spise- og arbejdsø i midten. Opholdsstuen har original indbygget pejs og direkte udgang til den store terrasse. Derudover er der fire værelser på etagen, det ene med walk-in closet og dertil to badeværelser og et gæstetoilet. Kælderetagen er i fuldt plan, med adskillige værelser og et badeværelse. Det er også her man finder et stort lyst rum med stort vinduesparti og udgang til swimmingpoolen, der ligger ugenert og beskyttet af stensætning med buske og træer. 
 
Her er muligheden for at eje et stykke dansk arkitekturhistorie og passe på det for kommende generationer, lige som generationerne før os har gjort det. Men selvom det bevaringsværdige hus er af ædel byrd, føles det på ingen måde musealt og stillestående. Arne Jacobsens linjer er tidløst moderne, og det er et hus tegnet med en funktion, nemlig at være den bedst mulige ramme om det levede liv. Til daglig vil man ikke tænke over, at man bor i et modernistisk mesterværk. Men man vil kunne mærke det. 

KONTAKTPERSON

ADAM SCHNACK

ANSVARLIG INDEHAVER, EJENDOMSMÆGLER MDE & CAND.MERC. (PHIL.)


+45 2623 4223

ADAM@ADAMSCHNACK.DK

OPLYSNINGER OM BOLIGEN
KONTANT 35.000.000 DKK
EJERUDGIFT /MD 30.383 DKK
BOLIGAREAL 366 m2
VÆRELSER 11
ENERGIMÆRKE E
EJENDOMSTYPE VILLA, 1 FAM.
BYGGEÅR/OMBYGGET 1958 /
HENT SALGSMATERIALE