Østergyden 3A, 5600 Faaborg

1124 M2
16 VÆRELSER

60.000.000 DKK

OM BOLIGEN


Sjældent fint historisk gods med tilhørende 36,6 hektar smukt varteret landskab lige ved Nakkebølle Fjord ud til det sydfynske øhav. Stedet er sin egen fortælling om datidens herremænd og bygmestre, som har dyrket deres storhed, deres rigdom og deres åbenlyse stræben efter at opføre de skønneste og mest imponerende herregårde og godser. Området præsenterer stadig den dag i dag, en perlerække af arkitektoniske storværker og Nakkebølle placerer sig naturligt som et mesterværk i kataloget over den gamle sydfynske byggeskik. Ejendommen har haft en dramatisk historie gennem tiden. Nakkebølle hovedhus har haft tre forskellige placeringer igennem tiden, og nævnes første gang i 1200-tallet som voldstedet Herregårdsholmen i skoven Enemærket, for senere at blive opført som borgbygning i Hønsemose fra 1300-tallet, hvilken blev ødelagt i 1534. Den nuværende hovedbygning er opført lidt længere inde i landet i 1559, ombygget i 1710 og igen i 1870’erne ved arkitekt H.A.W. Haugsted. I nyere tid er hovedhuset, og sideliggende anneksbygning, gennemgribende renoveret af den nuværende ejer. En ekstremt omfattende ombygning, som har ført bygningernes fine fortællinger frem til moderne tid og vil sikre deres historiske kvaliteter og virke som fashionabel bolig mange generationer frem i tiden. Nakkebølle er intet mindre end et arkitektonisk mesterværk. En herregård, der har overlevet flere hunderede års herredømmer, politisk- og økonomisk turbulens. Nakkebølle er et eventyr, der grundet sin særegenhed, sin skønhed og sit dragende væsen er en levende fortælling, som stadig skriver nye kapitler, og som nu er ved at afslutte et kapitel for at skrive sig ind i et nyt. Og potentialerne er mange og store.

Beboelsesbygningerne fordeler sig over det historiske hovedhus på 724 etagemeter (BBR: 464 m2), som ligger i forbindelse med gennemrenoveret sidebygning på 177 m2 (BBR) samt sideliggende anneksbygning på 223 etagemeter (BBR: 151 m2). I umiddelbar nærhed til hovedhuset ligger et meget charmerende stråtækt havehus, som er indrettet som gæstehus med hyggeligt overdækket terrasseområde. Samlet bygningsareal for de tre bygninger er 1.124 m2. Dertil er der en lang række tilknyttet bygninger, som er indrettet som gæsteboliger, lader, staldbygning, garage, værksted og jagthus/gildesal. Der har tidligere været heste på ejendommen, hvilket der ikke er længere, men mange af faciliteterne er bevaret. Dertil er der for lidt siden installeret nyt og moderne halmfyr, hvilket sikrer at alle ejendommens bygninger er selvforsynet med varme.

Som æstetisk højdepunkt synes det rimeligt at fremhæve den store spisesal med de smukke gobeliner, som dækker alle væggene, de store meget højloftede soveværelser med deres enestående smukke lysindfald – ja, selv det imponerende trappeløb med sine brede stentrappetrin igennem hovedhuset, som ender i den smukt restaureret kælder under hovedhuset med hvælvede lofter bør fremhæves. Den ene dragende fortælling følger den anden og overalt på dette særlige sted opleves, hvordan historien kan tryllebinde en og man må med al rimelighed anerkende at en bygning, som har været familiers hjem i mere end 450 år består med en tyngde, som ikke kan genskabes i vores tid. Nakkebølles øvrige bygninger fungerer i dag som gæsteboliger, staldbygninger og forskelligartet erhvervsmæssig benyttelse. Deres generelle stand synes fin og funktionel med mulighed for at tilpasse de kommende ejeres behov.

De seneste tyve år har den nuværende ejer dannet sublime betingelser for jagt, specielt ande- og fasanjagt har været fremelsket.

Der er mulighed for at tilkøbe lidt over 200 hektar jord, som fordeler sig over ager, vådområde, vildtremisser, sø- og læhegn.

Du kan se en drone-video på vores Facebook - https://www.facebook.com/ejdadamschnack/videos/1772437466148003/?hc_ref=ARQKpk_sLnF95PjL2ecARvMxi_x6e6kMfJE2O8OGrnSH0O_cXTaLGSFifIpdrXqUntQ&fref=nf


KONTANT
60.000.000 DKK
EJERUDGIFT/MD
17.319
BOLIGAREAL M2
1124
VÆRELSER
16
EJENDOMSTYPE
LANDBRUG
Hent salgsmateriale

KONTAKT

ADAM SCHNACK

M: +45 2623 4223

ADAM@ADAMSCHNACK.DK

BLIV KONTAKTET AF ADAM SCHNACK

Tak for din henvendelse - vi kontakter dig hurtigst muligt.

Din henvendelse kunne desværre ikke sendes. Kontakt Adam Schnack på +45 26 23 42 23.

Til top